Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vyprali jsme Feriho, vyperem i Haška. Předvolební klip Hollana a Vituly podle žalobců není rasistický

Magistrát města Brna
Magistrát města Brna
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Brno - Městské státní zastupitelství v Brně rozhodlo, že předvolební klip TOP 09 s Žít Brno v Jihomoravském kraji neměl rasistický podnět.

Uvedla to dnes Česká televize s odkazem na mluvčího zastupitelství Iva Hahna. V klipu vystupuje hejtmanův náměstek Jan Vitula (TOP 09) a primátorův náměstek Matěj Hollan (Žít Brno), kteří umývají ve vaně radního Teplic Dominika Feriho (TOP 09). Ten má africké předky.

Vitula s Hollanem v klipu drhnou ve vaně Feriho, místo nějž potom z pěny vyleze čistý Michal Doležel (Žít Brno). Klip končí větou: Vyprali jsme Feriho, vyperem i Haška.

Podnět na klip dostalo Nejvyšší státní zastupitelství, které ho podle jeho mluvčího Petra Malého postoupilo Městskému státnímu zastupitelství v Brně.

Hollan dnes ČTK řekl, že to je už několikáté trestní oznámení, které skončilo neúspěchem. Vitula už dříve uvedl, že každý musel pochopit, že jde v klipu o satiru, nikoliv o rasistický kontext. "Spoluautorem je sám Dominik Feri," doplnil Vitula.

Témata:  Matěj Hollan rasismus Brno Dominik Feri Jan Vitula

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy