Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pokud někomu vadí obrázek černocha vletáku Lidl, měl by jít a spláchnout se do Vltavy, volá politik

Lidl, supermarket
Lidl, supermarket
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha – Obchodní řetězec Lidl dal jasně najevo,že nenávistným komentářům neustoupí. Verbální útoky začaly kvůli novému letáku, ve kterém se objevuje mužský model černé pleti. K celé věci se vyjádřilo také několik politiků, Češi už také vymysleli celou řadu vtipů týkajících se celé této „kauzy“.

Mezi první kritiky letáku Lidlu patřil Vítězslav Novák, která vede pražskou buňku hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomia Okamury. „Od letáku v České republice čekám typicky české modely a ne multikulturní dovoz,“ uvedl Novák.

A ke „kauze“ se vyjádřili také někteří další politici. „Letáky moc nemusím, ale kritizovat Lídl, že mají za modela černošského kluka je mimo!!“ uvedl na Twitteru ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL).

„Rozhodl jsem se, že si nové sportovní oblečení koupím v LIDLu. Normálně letákové akce nesleduji, ale tentokrát mě reklama docela zaujala,“ přisadil si ministr pro lidská práva Jan Chvojka (ČSSD).

„Soukromá firma může mít v reklamních materiálech koho chce. Pokud někomu vadí obrázek černocha, měl by jít a spláchnout se do Vltavy,“ vzkázal kritikům prostřednictvím Twitteru předseda pražské ODS a zastupitel Filip Humplík.

Na internetu už se začaly objevovat také vtipy a parodie kontroverzního letáku. Vybrali jsme pro vás ty nejlepší.

Lidl se spletl, móda měla být v pátek, černý pátek...#blackorwhite #cernoch #black #rasisti #lidl pic.twitter.com/QyXqYpec9v

— Lukáš Vaculík (@D3VL3R) 4. ledna 2017

 

„Milí zákazníci, vzhledem ke skutečnosti, že Česká republika je součástí Evropy, ve které žijí lidé různých národností i různé barvy pleti, považujeme modelky a modely v našich reklamních letácích za naprosto v pořádku," vzkazuje kritikům Lidl. 

 

Témata:  Lidl vtipy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy