Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté, kteří pochybili v případu vražedkyně z Tesca, zůstanou ve vazbě

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Dva policisté jsou obviněni ze zneužití pravomoci úřední osoby kvůli zákroku proti ženě, jež o dva týdny později zabila zákaznici na pražském Smíchově. Přesto zůstanou ve službě.

GIBS policisty obvinila kvůli incidentu, který se stal 5. července v kavárně na Újezdu v Praze 1. Žena (33) tam tehdy na toaletách napadla jí neznámou zákaznici, škrtila ji tričkem. Útočnice byla převezena na psychiatrii v Bohnicích, lékaři ale o útoku informace nedostali. Někdejší zdravotní sestra a pozdější sanitářka zabíjela o dva týdny později, v den propuštění z léčebny.

Policistům hrozí až pětiletý trest a zákaz činnosti, podle GIBS nesplnili svou povinnost a nepostupovali v souladu s trestním řádem. Na zastavení řízení upozornila dnešní Mladá fronta Dnes.

"Služební funkcionář po důkladném seznámení se spisovým materiálem GIBS rozhodl o zastavení řízení ve věcech služebního poměru zproštění výkonu služby, neboť provedeným šetřením nebyly zjištěny obligatorní důvody ke zproštění výkonu služby dotčených policistů," sdělila mluvčí pražských policistů Andrea Zoulová.

Témata:  Policie ČR vražda v Tescu

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy