Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Exekutor zablokoval majetek ČSSD. Strana nesmí nakládat s Lidovým domem a sousedním palácem

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Exekutor zablokoval majetek ČSSD kvůli dluhu 337 milionů korun vůči právníkovi Zdeňku Altnerovi. Strana nesmí nakládat s Lidovým domem ani se sousedním Lannovým palácem v centru Prahy.

Soudy pravomocně rozhodly, že ČSSD musí Altnerovi zaplatit částku 18,5 milionu korun, která vzrostla o dalších více než 318 milionů kvůli smluvní pokutě. Navíc musí strana Altnerovi uhradit náklady řízení ve výši 816.000 korun.

ČSSD se odvolala k Nejvyššímu soudu a požádala o odklad vykonatelnosti rozsudku. Altner loni v listopadu zemřel a pohledávka se stala součástí dědického řízení.

"Záznam o exekuci vyznačený v katastru nemovitostí je pouze technickou poznámkou, která reflektuje skutečnost, že Obvodní soud pro Prahu 1 již před několika měsíci vydal formální pověření exekutoru (Lukáši) Jíchovi k vedení exekuce na základě rozsudku Městského soudu v Praze z března loňského roku," řekl listu E15 mediální zástupce právníků strany Jiří Chvojka.

Podle advokáta Bystríka Bugana by dražba nemovitostí nastala až v okamžiku, kdy exekuci nebude možné uskutečnit jinak. Musí však být přiměřená dluhu. Stupňování kroků ze strany exekutora podle ČSSD nehrozí, protože ho blokuje rozhodnutí Nejvyššího soudu o odkladu rozsudku.

Témata:  Sociální demokracie (SOCDEM) Zdeněk Altner exekuce

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 19:13

Tesla propustí více než 10 % zaměstnanců. Prý kvůli růstu, experti ale varují před čínskou konkurencí

Tesla hodlá celosvětově propustit více než 10 % svých zaměstnanců, uvádí agentura Reuters s odkazem na interní dokumenty společnosti.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Zbyněk Stanjura /ODS/

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.