reklama

Její rozpoznávací ani ovládací schopnosti však podle sexuologů tato deviace v době činu neovlivnila. Další pobyt ženy na svobodě označili vzhledem k její agresi za extrémně nebezpečný a doporučili pro ni ústavní léčení, případně i detenci.

Ženě hrozí až doživotí. Na projednání své kauzy čeká ve vazbě, o jejímž prodloužení bude pražský městský soud rozhodovat příští týden.

Žena byla těsně před vraždou v obchodním domě propuštěna z bohnické léčebny. Prý ostatním pacientkám neustále vykládala, že je sadistka, a předčítala jim vlastní básně se sadistickou tematikou. Lékaři její chování vyhodnotili jako účelové s tím, že žena v ústavu usiluje především o střechu nad hlavou. Proto ji požádali, aby odešla. Při té příležitosti jim vyčetla, že z ní tímto rozhodnutím udělali bezdomovce.

Útočnice později kriminalistům řekla, že na Smíchov už jela s úmyslem zavraždit náhodně vybranou ženu. Místo si vybrala proto, že věděla, že tam prodávají nože. Podle sexuologů na zákaznici zaútočila nikoliv kvůli své poruše, ale kvůli tomu, že na sebe chtěla upozornit lékaře.

Poněkud odlišná situace podle nich nastala při prvním ženině útoku na mladou návštěvnici kavárny. Tehdy údajně byla její motivací představa sexu s mrtvým ženským tělem. Ovládací schopnosti útočnice tak byly sníženy, rozpoznávací však nikoliv.