Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Okamura je na tom zle? Tomiův bratr otevřeně promluvil

Tomio Okamura
Tomio Okamura
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha – Bratr Tomia Okamury Hayato na svém facebookovém profilu vysvětluje, jaký vztah vlastně má ke svému mladšímu sourozenci. Netají se tím, že mají velmi odlišné názory, zároveň ale s láskou vzpomíná, jak jej vůbec poprvé spatřil.

„Tomio je můj rodný bratr, stejně jako nejmladší Osamu. Ještě se pamatuju na to, jak Tomka přivezli v Tokiu domů z porodnice. Nahlížel jsem do dětské postýlky a zvědavě si prohlížel svého prvního sourozence, o šest let mladšího brášku,“ vzpomíná Hayato, který nedávno na sociálních sítích uvedl, že Tomio vsadil na „ruskou kartu“.

Netají se tím, že všichni tři bratři mají odlišný politický názor. „Tím ale přece nepřestáváme být rodnými bratry. Náš tatínek ještě žije, bydlí v dalekém Japonsku. Měli jsme moc hodnou maminku - Češku s moravskými kořeny. Zemřela před 5 lety a do smrti se vroucně modlila za nás všechny tři své syny - a věděla, jak jsme v lecčems odlišní, že máme každý svůj vlastní, osobitý životní příběh,“ vysvětluje.

Poukazuje na to, že právě kvůli jeho nedávným slovům o směřování jeho bratra Tomia, který se podle něj chce stát prezidentem, mu přišlo několik nepříjemných vzkazů. „Pan Stehura z SPD mi v komentáři na Facebooku vytkl, že jsem na rozdíl od Tomia, který vydělal milióny, v životě mnoho nedokázal. Spolu s manželkou Ludmilou jsem vychoval 5 dětí, dvě dcery a tři syny - a všichni studují na univerzitě, nebo na gymnáziu. To je, myslím, jeden náš hmatatelný příspěvek širší společnosti,“ ohradil se Hayato.

„A má snad právo vyjádřit se ke společenským a politickým otázkám teprve ten, kdo se stal milionářem? To je hluboký omyl. Žijeme v demokracii, usilujeme o společnost, kde má svoji důstojnost každý člověk, i ten zdánlivě obyčejný - a právem se účastní veřejného dění a vyjadřuje se k němu - ze své vlastní, jedinečné životní zkušenosti,“ domnívá se.

Na závěr přiznává, že má o bratra obavy. „O Tomka mám starost. Myslím na naši věřící, jemnou a vzdělanou maminku - co by asi říkala na jeho počínání v politice v poslední době, kdyby byla mezi námi...“ dodal ve svém velmi emotivním příspěvku.

Témata:  Tomio Okamura Hayato Okamura

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy