Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Magistrát v Brně nabírá desítky lidí, opozice tyto kroky silně kritizuje

Magistrát města Brna
Magistrát města Brna
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Brno - Opoziční ČSSD kritizuje kroky nárůst počtu zaměstnanců brněnského magistrátu. Podle jejich výpočtů v posledních dvou letech přibylo dohromady kolem šedesáti nových míst.

Znamená to mzdové náklady 20 milionů ročně, řekl dnes novinářům předseda zastupitelského klubu ČSSD Vlastimil Žďárský.

Tiskový odbor magistrátu na dotaz ČTK vypočetl, že od 1. listopadu 2014 do 31. prosince 2016 stoupl počet tabulkových míst o 57 na současných 1224, ne všechny pozice jsou však obsazené.

Nárůst počtu zaměstnanců je z větší části dán legislativou a rozšiřováním povinností v přenesené působnosti územní samosprávy, uvedl náměstek primátora Petr Hladík (KDU-ČSL). Podle magistrátu takto vzniklo 21 funkčních míst. Dalších deset pozic je financováno z externích zdrojů, tedy z dotací EU.

"Navýšení samosprávné agendy financované plně z rozpočtu města se týká 26 funkčních míst. Řada těchto funkčních míst jsou nově vykonávané agendy, které před tím nebyly pokryty," uvedla Zuzana Taušová z tiskového odboru.

Témata:  Sociální demokracie (SOCDEM) Brno magistrát

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy