Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud rozhodl: Vladimír Růžička musí zaplatit 400 tisíc korun

Vladimír Růžička s hokejovým týmem ČR 2010, autor: Jarba
Vladimír Růžička s hokejovým týmem ČR 2010, autor: Jarba
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Praha - Městský soud v Praze dnes pravomocně potvrdil peněžitý trest 400 tisíc korun pro hokejového trenéra Vladimíra Růžičku za zpronevěru. Hrozilo mu až pět let vězení. Polehčující okolností byla jeho dosavadní bezúhonnost a vrácení peněz.

Pokud Růžička, současný kouč extraligového Chomutova, trest vyměřený soudem nezaplatí, půjde na 16 měsíců do vězení.

Podle rozsudku převzal Růžička na jaře 2012 a poté v květnu 2013 na zimním stadionu v Edenu sponzorský dar od podnikatele Miroslava Palaščáka, a to pokaždé 250.000 korun. Peníze úmyslně nepředal klubu a nakládal s nimi jako s vlastními. Na Palaščákovu výslovnou žádost je vrátil až v listopadu 2014, kdy už ve Slavii nepůsobil, a to ze soukromého účtu své manželky.

Růžička k dnešnímu jednání nedorazil. Už dříve připustil, že peníze od Palaščáka přijal. Do účetnictví klubu se ale podle něj částka nedostala proto, že k ní měl podnikatel ještě dodat potřebné dokumenty, což neučinil.

Témata:  Vladimír Růžička zpronevěra

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy