reklama

Žena byla těsně před vraždou v obchodním centru propuštěna z bohnické psychiatrické léčebny. Na Smíchov jela s úmyslem zabíjet, podle obžaloby na sebe chtěla upozornit lékaře a zajistit si činem další pobyt v léčebně. Nůž si opatřila přímo v prodejně, v oddělení s domácími potřebami.

"Následně šla podél regálu a bez zjevného důvodu, v úmyslu usmrtit, napadla tímto nožem první zákaznici, kterou potkala," uvádí obžaloba. Ženě (54) zasadila dvě bodné rány. Poté Sudků odhodila nůž a počkala na příjezd policistů.

Při prvním útoku, který se odehrál 5. července, byla Sudků podle znalců motivována představou sexu s mrtvým ženským tělem. Zákaznici kavárny Dobrá trafika tehdy následovala na toalety. "Mezi tím si svlékla tričko a přeložila ho po delší straně tak, že si z něj vyrobila škrtidlo, a v okamžiku, kdy poškozená vyšla z kabinky, tuto v úmyslu ji usmrtit napadla tak, že k ní nejdříve zezadu přistoupila, vzápětí jí přehodila přes hlavu kolem krku tričko, které držela oběma rukama, jehož konce překřížila na krku poškozené vzadu a takto poškozenou škrtila," uvedli žalobci. Napadená se útoku bránila a volala o pomoc, díky čemuž upozornila majitele kavárny.

"Soud rozhodl tak, že paní obviněná zůstává dále ve vazbě, a to z toho důvodu, že by se mohla skrývat nebo by mohla pokračovat ve své trestné činnosti," řekla novinářům mluvčí pražského městského soudu Markéta Puci. Obhájce obžalované Tomáš Dvořáček podrobnosti ze zasedání nesdělil.