Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zaorálek hovořil se Zemanem i o velvyslancích

Miloš Zeman, prezident ČR
Miloš Zeman, prezident ČR
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Lány (Kladensko) - Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) jednal dnes s prezidentem Milošem Zemanem mezi čtyřma očima i o velvyslancích. Bez dalších podrobností to uvedl na dotaz ČTK, zda v Lánech mluvil i o bývalém šéfovi hradního protokolu Jindřichu Forejtovi.

O ambasadorech hovořili politikové mimo schůzku, které se účastnil Zemanův expertní tým tvořený šéfem ČNB Jiřím Rusnokem, poslanci Marií Benešovou a Jaroslavem Zavadilem, Martinem Nejedlým a kancléřem Vratislavem Mynářem.

Forejt ukončil svůj služební poměr na ministerstvu zahraničí 2. ledna. Místa na Hradě se vzdal k 6. prosinci z osobních a zdravotních důvodů. Krátce před tím média upozornila na existenci kompromitujícího videa, na kterém je údajně Forejt zachycen. Autentičnost záběrů se nepodařilo ověřit.

Na ministerstvu byl Forejt ve služebním poměru od června 2015, ale po celou dobu měl neplacené volno. Prezident Zeman po oznámení Forejtova odchodu z Hradu prohlásil, že stále věří, že se Forejt stane velvyslancem ve Vatikánu.

Témata:  Lubomír Zaorálek Miloš Zeman velvyslanectví

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy