Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Janoušek podle soudu nemá nárok na obnovu procesu

Roman Janoušek
Roman Janoušek
Foto: FTV Prima

Praha - Vrchní soud v Praze zamítl stížnost Romana Janouška proti říjnovému rozhodnutí, které nepovolilo obnovu procesu v kauze sražení ženy autem. Verdikt, podle nějž si má odpykat celkem 4,5 roku vězení, se lobbista zvrátit posudky z oboru psychiatrie, neurochirurgie a očního lékařství.

"Potvrzuji, že jsme zamítli stížnost na obnovu řízení, a to v pátečním neveřejném zasedání," uvedl mluvčí soudu Jan Fořt.

Opilý lobbista naboural v březnu 2012 v pražské Michli do vozu vietnamské řidičky a od nehody ujel. Když zastavil na červenou, žena jej dohonila, stoupla si před jeho vůz. Janoušek proti ní nejdřív dvakrát popojel, poté se na zelenou rozjel, řidičku porazil a ujel.

Nové posudky měly dokázat, že v době nehody mohl ovlivnit Janouškovy rozpoznávací schopnosti hematom na mozku. Zároveň byl podle lékařů závislý na alkoholu, což v kombinaci s hematomem mohlo způsobit, že špatně viděl.

Podle pražského městského soudu však není důvod proces obnovovat, protože se neobjevily nové skutečnosti.

Témata:  Roman Janoušek soudy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy