Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Česku funguje nelegálně 25 loterních firem

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - V Česku poskytovalo na začátku roku nelegální online služby zhruba 25 zahraničních firem s webovými stránkami v češtině. Klienti si u nich mohou založit účet na internetu a vkládat na něj peníze.

Tyto firmy tím porušují nový zákon o hazardu platný od začátku roku. Na tiskové konferenci to dnes sdělil ředitel Transparency International (TI) David Ondráčka. Podle něj nepostupuje ministerstvo financí (MF) proti nelegálním firmám dostatečně razantně. Reakci ministerstva ČTK zjišťuje.

"Z našeho monitoringu vyplývá, že největšími hříšníky jsou společnosti Unibet a Lottoland. Provoz přerušily například firmy bet365 a Betfair, ovšem svoje stránky nevypnuly," uvedl Ondráčka. Firma, která si chce požádat o licenci, musí nejprve zastavit provoz. Poté vyplatit hráče, upravit software podle zákona a teprve poté požádat ministerstvo financí o licenci. Klienti se následně musí fyzicky zaregistrovat na pobočkách CzechPointu.

Z průzkumu TI podle Ondráčky dále vyplývá, že i některé české firmy porušují zákon o výběru a vkladu hotovosti. Podle nové legislativy je denní limit 5000 korun. "Jde například o společnost Victoria Tip," doplnil Ondráčka.

Podle předsedy společnosti Občané proti hazardu Martina Svobody přichází státní rozpočet kvůli nelegálnímu online hazardu denně o několik milionů korun. "Ten, kdo nevyplatí klienty, tak poté nemůže správně dodanit, protože plynule přechází za plného provozu ze starého režimu do nového," uvedl Svoboda.

Témata:  hazard internet herny

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy