Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman jmenoval 33 nových soudců a předsedu Krajského soudu v Praze

Miloš Zeman, prezident ČR
Miloš Zeman, prezident ČR
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Prezident Miloš Zeman dnes na Pražském hradě jmenoval 33 nových soudců a předsedu Krajského soudu v Praze. Od začátku února se jím stane dlouholetý soudce Nejvyššího soudu Ljubomír Drápal.

Nejvíce nováčků jde do obvodů krajských soudů v Ostravě, Praze a Ústí nad Labem. Mezi jmenovanými je i nový člen Nejvyššího správního soudu, advokát Tomáš Rychlý.

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO), který prezidentovi jednotlivé kandidáty navrhl, znovu zohlednil dlouhodobou přetíženost některých soudů. Do obvodu Krajského soudu v Ostravě tak zamíří sedm nových soudců, po šesti bude pracovat v obvodu ústeckého a středočeského krajského soudu.

Následuje Krajský soud v Brně s pěti nováčky a královéhradecký krajský soud se třemi. Po dvou soudcích přibude v obvodu plzeňského a českobudějovického krajského soudu, o jednoho soudce posílí pražský městský soud.

Témata:  Miloš Zeman soudy soudnictví

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy