Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman jmenoval 33 nových soudců a předsedu Krajského soudu v Praze

Miloš Zeman, prezident ČR
Miloš Zeman, prezident ČR
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Prezident Miloš Zeman dnes na Pražském hradě jmenoval 33 nových soudců a předsedu Krajského soudu v Praze. Od začátku února se jím stane dlouholetý soudce Nejvyššího soudu Ljubomír Drápal.

Nejvíce nováčků jde do obvodů krajských soudů v Ostravě, Praze a Ústí nad Labem. Mezi jmenovanými je i nový člen Nejvyššího správního soudu, advokát Tomáš Rychlý.

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO), který prezidentovi jednotlivé kandidáty navrhl, znovu zohlednil dlouhodobou přetíženost některých soudů. Do obvodu Krajského soudu v Ostravě tak zamíří sedm nových soudců, po šesti bude pracovat v obvodu ústeckého a středočeského krajského soudu.

Následuje Krajský soud v Brně s pěti nováčky a královéhradecký krajský soud se třemi. Po dvou soudcích přibude v obvodu plzeňského a českobudějovického krajského soudu, o jednoho soudce posílí pražský městský soud.

Témata:  Miloš Zeman soudy soudnictví

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 21:49

Rusko se snaží dobýt město Časiv Jar s až 25 000 vojáky

Ruské síly se snaží dobýt město Časiv Jar na východě Ukrajiny s 20.000 až 25.000 vojáky. Oznámila to v pondělí ukrajinská armáda, podle které je situace v oblasti složitá. Informuje o tom agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy