Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ani po týdnu se nepodařilo najít pohřešovanou dívku (12) z Ústí nad Labem

Pohřešovaná Michaela Patricia Muzikářová
Pohřešovaná Michaela Patricia Muzikářová
Foto: Policie ČR

Ústí nad Labem – V rámci pátrání po dvanáctileté Michaele Patricii Muzikářové z Ústí nad Labem policie prohlíží stovky hodin kamerových záznamů. Ani po týdnu se dívku nepodařilo najít, řekla ČTK krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Po školačce z ústecké čtvrti Klíše policie pátrá v celém schengenském prostoru. 

Kriminalisté dnes zveřejnili další, nejaktuálnější fotografie pohřešované dívky. Opakovaně už žádali o pomoc veřejnost. Fotografii dítěte mají všechny policejní hlídky, policie navíc zřídila speciální tým, který čítá asi dvě desítky kriminalistů. Ten mimo jiné zkoumá záznamy. Jde o stovky hodin kamerových záznamů, některé z nich pochází i ze soukromých kamer, které poskytli občané. Tipů a poznatků od veřejnosti přišlo na call centrum zřízené na lince 158 a e-mailem kolem 90.

Policie dál žádá veřejnost o poskytnutí záznamů z kamerových systémů z domů a automobilů z ústecké čtvrti Klíše. Zájem má o záběry pořízené mezi 10. lednem ve 14:00 a 11. lednem v 8:00 hodin. "Jde nám zejména o lokalitu ulice České mládeže, Hvězda, směr Střížovický vrch, směr Ovčí vrch," řekl ČTK už dříve kriminalista Martin Charvát.

Michaela Patricia Muzikářová je asi 155 až 160 centimetrů vysoká, hubené postavy. Má lehce zvlněné hnědé vlasy na ramena, má šedé oči a nosí brýle s fialovými obroučkami. V době odchodu z domova měla na sobě pravděpodobně prošívaný kabát ke kolenům a tmavé kozačky s bílou kožešinkou. S sebou měla růžový školní batoh značky Nike.

Dívka zmizela pravděpodobně 11. ledna, kdy nepřišla do školy. Její matka nahlásila pohřešování tentýž den vpodvečer. Ráno kolem 5:00 odcházela do práce, dívku ale nekontrolovala. Dívčin telefon byl naposledy aktivní 10. ledna večer. Policie vyhlásila pátrání po dívce v kategorii Dítě v ohrožení, což je Národní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech. Funguje jako systém včasného varování v případech, kdy může být v ohrožení život nebo zdraví pohřešovaného dítěte.

Témata:  pohřešovaná Michaela Patricie Muzikářová pohřešované osoby

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy