Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž, který napadl Kvitovou, stále uniká. Nepomohla ani stotisícová odměna

Petra Kvitová
Petra Kvitová
Foto: Australianopen.com

Prostějov - Přesně před měsícem, 20. prosince 2016, byla tenistka Petra Kvitová přepadena ve svém bytě v Prostějově. Pachatel stále uniká. Nepomohla ani odměna 100 tisíc korun, kterou vypsal tenisový klub.

Na policii se podle jejího mluvčího Františka Kořínka obrátily se svými poznatky desítky lidí. "Jednalo se zejména o reakce na zveřejněný identikit a popis pachatele. Důkladné prověřování všech takto získaných poznatků v současnosti stále probíhá," doplnil Kořínek.

Kvitovou přepadl neznámý muž před Vánoci v jejím bytě. Při potyčce ji pořezal, ještě týž den večer tenistka absolvovala téměř čtyřhodinovou operaci v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou. Rekonvalescence potrvá několik měsíců.

Obytný dům, ve kterém byla tenistka přepadena, se nachází nedaleko sídla prostějovského policejního ředitelství. Bezpečnostní opatření na místě nejsou nijak zpřísněna, zjistila ve středu ČTK. Je sice jako jediný obehnán zdí, ale to jen kvůli komfortnímu parkování, branka byla otevřena dokořán. Lidé zvenčí se tak do domu dostanou přes "bzučák" u domovních dveří stejně jako do okolních domů.

"Po té události byli lidé obezřetnější a dávali si pozor, koho pouští dovnitř, ale už to opadlo," řekla ČTK žena bydlící v protějším obytném domě.

Podle policie je pachatelem, jehož podobizna byla zveřejněna, muž přibližně ve věku 35 let, 180 centimetrů vysoké štíhlé postavy, světlé barvy pleti. Má hnědé oči.

Témata:  Petra Kvitova přepadení krimi

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy