Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Prezident Zeman podepíše protikuřácký zákon, podpoří i senátní verzi zákona o ochraně přírody

Miloš Zeman, prezident ČR
Miloš Zeman, prezident ČR
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Prezident Miloš Zeman nevyloučil při obědě s předsedy Sněmovny a Senátu Janem Hamáčkem a Milanem Štěchem (oba ČSSD), že ve Sněmovně podpoří senátní verzi zákona o ochraně přírody a krajiny.

Zároveň jim potvrdil, že podepíše protikuřácký zákon, který dnes Senát schválil. Štěch s Hamáčkem to novinářům řekli po skončení oběda.

Šéfové obou komor uvedli, že s prezidentem probrali řadu témat. Informovali ho o výsledku projednávání zákona o ochraně přírody a krajiny. Zeman byl podle Štěcha potěšen, že byly přijaty pozměňovací návrhy. "Projevil názor, že pokud by to bylo třeba, tak by za tento zákon do Sněmovny šel ztratit hlas," řekl Štěch.

Ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) dnes Senátem odsouhlasené změny v zákoně označil za natolik ničivé, že mohou znamenat konec národních parků v Česku.

Se Zemanem dále Hamáček a Štěch mluvili o migraci a jeho dubnové cestě do USA, během níž se má setkat s novým americkým prezidentem Donaldem Trumpem. Jednali i o protikuřáckém zákonu. Ten Senát schválil v době jejich oběda, politici podle Štěcha tuto informaci dostali až po skončení setkání. Zeman podle něj zopakoval, že zákon podepíše. V minulosti několikrát řekl, že tak učiní kvůli tomu, že je jako kuřák ve střetu zájmu.

Témata:  Miloš Zeman Milan Štěch Jan Hamáček

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy