Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Mostecku hořela výrobní hala na plasty, evakuovány byly desítky lidí

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Most - Třetí stupeň poplachu byl vyhlášen při dnešním požáru průmyslové haly v obci Havraň na Mostecku, informují požáry.cz. V objektu jsou uskladněné díly pro automobily. Některé z dobrovolných jednotek byly povolány do zálohy na stanice profesionálních hasičů. Vyjelo čtrnáct jednotek. Před 11:00 se už podařilo odeň lokalizovat.

Podle informací z operačního střediska Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje byl požár ohlášen v 05:13 v průmyslové zóně Joseph. Oheň vypukl v jedné z hal společnosti RAI Most.

"Začala hořet výrobní hala z prostředku, kde byla výrobní technologie, v době příjezdu prvních jednotek byla požárem zasažena celá ta část a požár se šířil do dalších hal," popsal ČTK rozsah požáru velitel zásahu Petr Pospěch. Hasiči proti ohni nasadili všechny dostupné prostředky.

"Z objektu jsme nemuseli nikoho zachraňovat, v době příjezdu našich jednotek už byli všichni venku," řekl velitel zásahu. Hasiči se teď soustřeďují na dohašování lokálních ohnisek a na řešení hořících tlakových lahví, kterých je podle Pospěcha na místě velké množství.

Na Mostecku se už několik dní kvůli nadlimitním koncentracím polétavého prachu špatně dýchá. V místě požáru je mlha. Stav ovzduší ale požár plastů nezhoršil. Příčiny požáru zatím nejsou známé, škody půjdou podle hasičů do milionů.

Témata:  hasiči požáry

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy