Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté dopadli muže, který kradl v průměru čtyři kola denně

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Praha - Pražští policisté obvinili muže (25) ze čtyř desítek vloupání do sklepů a kočárkáren s celkovou škodou půl milionu korun. Během jednoho roku patrně stihl ukrást až 1600 jízdních kol, tedy v průměry čtyři denně.

Detektivové dosud zmapovali téměř 40 vloupání dopadeného muže do sklepů a společných prostor domů v oblastech Prahy 1, 2, 8 a 9 v období od února do srpna loňského roku.

Mluvčí pražské policie Jan Daněk uvedl, že muže usvědčilo porovnání zabaveného nářadí se stopami na místech vloupání i DNA a otisky prstů.

Detektivové při vyšetřování případu získali také informaci, že dopadený muž má možná na svědomí až 1600 ukradených kol za období jednoho roku. "Tímto zjištěním se kriminalisté dál zabývají," sdělil mluvčí.

Mladík byl v minulosti sedmkrát odsouzen, po posledním zatčení tedy skončil ve vazbě. Během ní byl odsouzen za předchozí trestnou činnost, takže si nyní odpykává čtyři roky. V aktuálním stíhání mu hrozí až pět let vězení.

Témata:  krimi krádeže Praha

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy