Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Strážníci chtěli zkontrolovat mladíka (16). Ten na ně zaútočil slzným plynem

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Plzeň - Na hlídku městské policie v Plzni zaútočil teprve 16letý mladík, za což mu jako mladistvému hrozí dva roky vězení. Incident se stal v pondělí večer, strážník s kolegyní museli být ošetřeni v nemocnici.

Před 19:00 kontrolovala hlídka autobusové nádraží. "V hale si všimla mladíka a dívky ve věku 16 let, kteří jsou v celostátním pátrání policie. Jakmile oba spatřili hlídku, dali se na úprk," uvedla mluvčí Městské policie v Plzni Jana Pužmanová.

Strážníci je pronásledovali. Na výzvu k zastavení nereagovali. Při přebíhání Skvrňanské ulice dívku zpomalilo projíždějící auto, strážník ji dostihl a zadržel. Jakmile to zjistil její přítel, rozběhl se k hlídce, vytáhl slzotvorný sprej a nastříkal ho oběma z bezprostřední blízkosti do obličeje.

Strážníci pak oba mladistvé zadrželi do příjezdu další hlídky. Poté byli oba převezeni k ošetření na oční kliniku.

Témata:  krimi napadení Plzeň

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy