Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ještěže nejsem prezidentem. Raději chodím s holkama do baru, přiznal Schwarzenberg

Karel Schwarzenberg /TOP 09/
Karel Schwarzenberg /TOP 09/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Moderátorka Zuzana Bubílková si do pořadu Kauza dne Rádia Impuls pozvala bývalého prezidentského kandidáta a čestného předsedu TOP 09 Karla Schwarzenberga. S výjimkou některých prohlášení prezidenta Miloše Zemana mi není líto, že jsem se nakonec nestal hlavou státu, přiznal.

Schwarzenberg je podle svých slov naopak šťastný, že se na Pražský hrad nemusel stěhovat a že stále může chodit do hospod a do barů. „Lituji toho jen při některých výrocích pana prezidenta. Jinak jsem šťastný, že tam nejsem. Můžu chodit do jakékoli hospody chci, navštěvovat bary s holkami a dělat všechno to, co se na Hradě nesmí. Život mám mnohem lepší, než kdybych tam byl,“ myslí si.

Schwarzenberg také prohlásil, že pokud se Miloš Zeman rozhodne znovu kandidovat na prezidenta, porazí ho pouze kandidát, který si tvrdě půjde za svým cílem a bude mít specifické vlastnosti. „Spoustu lidí odradí to, jak byla kampaň svého času vedena. Kdo si nechá takto nadávat a chce o sobě poslouchat lži? Takhle hroší kůži má málokdo. Kdyby ještě prezident Zeman kandidoval, porazí ho pouze vlčák, který se chce stát prezidentem a udělá pro to všechno,“ myslí si.

Zeman se ke své další kandidatuře zatím nevyjádřil, definitivní rozhodnutí má padnout v březnu. Schwarzenberg však má jasno o své budoucnosti - znovu kandidovat nebude. „Já jsem příliš starý, nechci u nás dědkokracii. Letos mi bude už 80,“ připomněl.

Řeč přišla i na jeho nástupce v čele TOP 09 Miroslava Kalouska. Ten podle něj není nejméně oblíbeným, ale za to je nejvíce diskutovaným politikem. „Pro mě je to jeden z nejpomlouvanějších politiků. Já ho znám dobře a on na rozdíl od ostatních politiků žije velice skromně. Je to opravdu velmi pomlouvaný člověk a asi se toho nikdy nezbaví. My jsme země, ve které každého lze pomlouvat,“ tvrdí Schwarzenberg.

V čele TOP 09 už sice nestojí, s politickou kariérou ale končit nehodlá. Přiznal totiž, že by za TOP 09 rád kandidoval v nadcházejících volbách do Sněmovny. „Plánuji kandidovat ve volbách do Poslanecké sněmovny. Chci jít do toho,“ dodal.

Témata:  Karel Schwarzenberg Miloš Zeman Miroslav Kalousek

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy