Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Páteční požár v Letňanech způsobil milionové škody

požár
požár
Foto: Pixabay

Praha - Páteční požár stánků s občerstvením na výstavišti v Praze Letňanech způsobil předběžnou škodu osm až deset milionů korun. ČTK to dnes řekl obchodní a marketingový ředitel provozovatele výstaviště František Martin Přívětivý.

Oheň, který vznikl při práci s propanbutanovou lahví, podle něj zničil dva stánky včetně vybavení, okolní sezení a fasádu přilehlých veletržních hal. Dva muži byli při požáru lehce zraněni.

Hasiči vyjeli k požáru v pátek krátce před polednem a kvůli nasazení sil a prostředků vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu, který signalizuje velký požár. Velitel zásahu Miloš Němec na místě řekl, že požár vznikl při výměně propanbutanové lahve a několik dalších od něj následně explodovalo. Zhruba 200 lidí z nedaleké haly bylo preventivně evakuováno, dva muži z gastrostánku byli podle mluvčího záchranné služby Dominika Horna lehce popáleni na obličeji a rukou.

Mluvčí hasičů Pavlína Adamcová uvedla, že hasiči z objektu vynesli čtyři desetikilogramové propanbutanové lahve, které ochlazovali, aby zamezili dalším výbuchům. Případ nyní vyšetřuje policie.

Podle informací hasičů požár poškodil mimo jiné i výplně dveří a oken haly, plastové zastřešení, osvětlení a čtyři stánky s občerstvením. Předběžnou škodu hasiči vyčíslili na 20 milionů korun. Podle Přívětivého ale bude zhruba poloviční. Zahrnul do ní dva zničené gastrostánky s vybavením za více než dva miliony korun a výměnu fasády přilehlých budov za zhruba pět milionů korun.

Témata:  Praha požáry

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy