Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš chce, aby se koalice zabývala cenou mobilních dat

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Ministr financí a vicepremiér Andrej Babiš (ANO) chce, aby se koaliční rada zabývala cenou mobilních datových služeb. Dnes to řekl v pořadu Partie na televizi Prima.

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) v minulosti vícekrát vyzýval operátory, aby snížili velkoobchodní ceny datových služeb v síti LTE. Firmám O2 a Vodafone pohrozil odebráním licencí.

Podle Babiše jsou ceny datových služeb v Česku nejvyšší v Evropě. Chce proto, aby se vláda zasadila o jejich snížení. Záležitost podle vicepremiéra spadá do kompetence ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka (ČSSD). "Už to měl řešit kolega Mládek dávno," prohlásil Babiš.

ČTÚ vyzval firmy ke snížení ceny za přenášená data pro virtuální operátory poprvé loni v únoru. Na výzvu podle regulátora tehdy zareagoval pouze T-Mobile. O2 a Vodafone pak ve správním řízení dostaly pokutu v maximální výši, tedy dva miliony korun. Minulý týden úřad opakovaně vyzval O2 a Vodafone ke snížení velkoobchodních cen, dal jim na to jeden měsíc času.

Témata:  Andrej Babiš mobilní operátoři Český telekomunikační úřad

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy