Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

IKEM zrušil evakuaci, parovod se podařilo opravit

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Chystaná evakuace pacientů z pražského Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) se v pondělí neuskuteční.

Prasklý parovod, kvůli kterému se evakuace plánovala, se podařilo zabezpečit, informoval dnes ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík (ČSSD). Zrušení přesunu pacientů následně potvrdil i ředitel IKEM Aleš Herman.

"Jsem velmi rád, že se podařilo nalézt náhradní řešení," uvedl Herman. Podle něj technici a dělníci od pátečního odpoledne zjišťovali rozsah poškození teplovodního potrubí. V sobotu se ukázalo, že se prasklina nezvětšuje a je možné ji zajistit ocelovou záplatou.

"Od nedělního rána pak na teplovodním potrubí usilovně pracoval tým specialistů, kterému se okolo poledne podařilo opravu úspěšně dokončit. Díky tomu nebude pondělní evakuace stovky pacientů nutná a provoz IKEM nemusí být dále omezen," doplnil ředitel. Kompletní oprava potrubí se uskuteční až v letních měsících.

Témata:  IKEM Nemocnice IKEM oprava

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy