Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Vltavě závodili otužilci. Do vody se jich vrhly více než dvě stovky

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Praha - Na pražském Braníku se dnes konal sraz otužilců. Odvahu zaplavit si v tomto počasí ve Vltavě našlo 200 zavádníků, byli mezi nimi i Italové, Irové, Britové a Rusové.

Závod Branické ledy pořádal letos I. plavecký klub otužilců Praha už popatnácté. Teplota vody byla dva stupně Celsia, vzduch o půl stupně chladnější.

Celkem plavalo na tratích od sta do 100 metrů 219 otužilců, z toho 59 žen. Nejstarší účastnicí byla stejně jako v minulých letech Božena Černá narozená v roce 1930, nejmladší Andrea Svobodová narozená v roce 2001. Dvanáct účastníků bylo ze zahraničí. Mezi nimi byly i dvě ženy, které přeplavaly The Channel, jak zvou lamanšský kanál Britové, Carrie O'Harrová a Rachel Doylová.

Do Vltavy se spolu s nimi ponořili také tři čeští přemožitelé kanálu mezi Británií a Francií. Petr Mihola, Dana Zbořilová a Lenka Štěrbová, která úžinu dokázala překonat v 16 letech jako nejmladší Češka. Kilometr ve Vltavě dnes uplavala za 11:14, nejrychlejší muž Richard Nyáry za 12:32.

"Pošesté plaveme ve jménu Ladi Nicka, který tady před šesti lety plaval naposledy na své poslední soutěži. Nedostavil se ani jeho 75letý syn, který lyžuje na horách v Rakousku. Takže jde ve šlépějích svého otce," řekl na úvod závodu jeho ředitel Tomáš Prokop. Nestor českého otužileckého plavání Ladislav Nicek zemřel v roce 2011 v 97 letech.

Témata:  otužilci Praha

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy