Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Neschopenku v roce 2016 porušila dvě procenta kontrolovaných

Zaměstnání, ilustrační fotografie
Zaměstnání, ilustrační fotografie
Foto: Cliqjobs.com

Praha - Režim dočasné pracovní neschopnosti loni porušila zhruba dvě procenta ze 153.500 kontrolovaných. Pochybení nemocných meziročně mírně ubylo.

Vyplývá to z výsledků kontrol, které dnes ČTK oznámila mluvčí České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ) Jana Buraňová. Lidé v pracovní neschopnosti musí dodržovat například lékařem stanovené vycházky. Nejčastěji chybovali lidé v Karlovarském kraji.

Okresní správy sociálního zabezpečení prověřily v roce 2016 téměř desetinu z celkového počtu přibližně 1,6 milionu dočasných pracovních neschopností. Postih udělili pracovníci správ 3514 lidem, což bylo o 136 méně než předchozí rok.

Ve většině krajů se podíl lidí, kteří porušili pravidla pracovní neschopnosti, pohyboval stejně jako v celé republice kolem dvou procent. Nejčastěji porušovali režim lidé v Karlovarském kraji, chybovala více než čtyři procenta kontrolovaných.

Témata:  zaměstnanci nemoc Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ)

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy