Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

TOP 09 se pustila do předvolební kampaně, vyjede za lidmi do krajů

Volební sjezd TOP 09 (29. 11. 2015)
Volební sjezd TOP 09 (29. 11. 2015)
Foto: Michal Kalášek, EuroZprávy.cz

Praha - Opoziční TOP 09 dnes zahajuje v Pardubicích první část předvolební kampaně. Během dvou měsíců pozve na debatu o nedávno zveřejněné střednědobé strategii Vize 2030 obyvatele ve všech krajských městech a v Praze. Z programového dokumentu bude vycházet i volební program pro podzimní sněmovní volby. V něm TOP 09 v polovině roku nabídne voličům splnění první třetiny plánu, který popisuje, jak by měla Česká republika fungovat za 13 let.

"Každý člověk plánuje svůj život na období delší než čtyři roky volebního období. Debata o vzdálenější budoucnosti naší země je velmi důležitá, protože mnoho kroků musíme začít už dnes," uvedl k náplni výjezdů v tiskové zprávě předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

O programovém dokumentu chce diskutovat nejen s členy a podporovateli strany. Další diskuse s Vizí TOP 09 naplánovala na 6. březen do Prahy.

TOP 09 chce do roku 2030 zvýšit životní úroveň Čechů, snížit zdanění práce a zavést v zemi společnou evropskou měnu. Za zásadní považuje zakotvení Česka v Evropské unii a v Severoatlantické alianci, a i proto chce zvyšovat výdaje na obranu, aby země dostála svým mezinárodním závazkům.

TOP 09 ve svém programovém dokumentu mluví také o zavedení elektronických voleb, podpoře aplikovaného výzkumu, obecně vzdělávání, rozvoji decentralizované energetiky nebo budování vysokorychlostních železničních tratí.

Kalousek chce se svou stranou v podzimních volbách do Sněmovny dosáhnout dvouciferného výsledku. Zatím se preference strany pohybují mezi pěti a osmi procenty.

Témata:  TOP 09 Miroslav Kalousek

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy