Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Požár paneláku na Chomutovsku: Dva mrtví, sto evakuovaných

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Chomutov - Při požáru v panelovém domě v ulici Na Borku v Jirkově dnes večerzemřeli dva lidé a sedm osob muselo být ošetřeno. Co bylo příčinou neštěstí, hasiči a policie zjišťují. Jednou z možných příčin, o nichž se mluví, je výbuch.

Požár byl na operační středisko nahlášen kolem 18:25 jako požár výtahu. V době příjezdu hasičů však už z bytu v pátém patře šlehaly plameny.

"Požár už se podařilo lokalizovat, našli jsme tam ale dvě mrtvé osoby," řekl ČTK velitel zásahu. Podle krajské policejní mluvčí Aleny Bartošové šlo o dva muže.

Kolem stovky lidí muselo být kvůli ohni evakuováno. Město jim nabídlo náhradní ubytování. "Zatím ale nemám informace, že by toho někdo využil," řekl ČTK starosta Radek Štejnar (ČSSD). V podobných případech podle něho většinou postižení využívají raději pomoci rodiny nebo přátel.

Témata:  hasiči požáry

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy