Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čeští vojáci měli konflikt s litevskou policií: Opili se a dožadovali se vstupu do klubu

Česká armáda na akci Bahna. Autor: nadporučice Lucie Masaříková
Česká armáda na akci Bahna. Autor: nadporučice Lucie Masaříková
Foto: Army.cz

Praha - Česká armádní jednotka je momentálně v Litvě na cvičení Training Bridge 2017. Server ihned.cz přišel s informací, že pět vojáků mělo v noci na neděli incident s policií v přístavu Klaipeda.

Vojáci byli opilí a dožadovali se vstupu do tamního nočního klubu. Ochranka je tam ale nechtěla pustit a poté, co začali být agresivní, zavolala policii. Vojáci odmítli poslechnout jejích pokynů a odmítli také dechovou zkoušku.

Podle mluvčího českého generálního štábu Jana Šulce byli vojáci v civilu a měli osobní volno. Litevská policie je převezla na stanici a poté je propustila k jednotce. Český generální štáb nyní čeká na oficiální zprávu litevské strany.

Některá ruská média uvedla, že policie se s vojáky poprala a použila elektrické paralyzéry.

Česká armáda vyslala na cvičení do Litvy 112 vojáků, většina z nich je z lehkého motorizovaného praporu z Bučovic. Čeští a litevští vojáci společně nacvičují v kasárnách v Klaipedě a ve výcvikových prostorech Pabrade a Kairiai.

Témata:  Armáda České Republiky Litva

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 10:14

Zimní počasí je zpět. Na horách spadnou desítky centimetrů sněhu

Do Česka se v dalších dnech v plné síle vrátí zimní počasí. Na horách bude sněžit tak vydatně, že mohou napadnout desítky centimetrů sněhu, upozornil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). 

Zdroj: Jiří Hrubý

Další zprávy

Andrej Babiš

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí.