Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Albert musel stáhnout mraženou rybu z Číny: Mražené maso tilapie nahradila voda

Supermarket Albert
Supermarket Albert
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) na trhu objevila mraženou rybu tilapii z Číny, které bylo v balení méně, než avizovala etiketa, do výrobku byla přidaná voda. Řetězec Albert, který produkt prodával, ho musel okamžitě stáhnout.

Z tržní sítě musela být stažena falšová potravina TILÁPIE NILSKÁ, FILETY BEZ KOSTÍ A KŮŽE S PŘIDANOU VODOU – GLAZOVANÉ, balení 500 g, datum minimální trvanlivosti: 21. 9. 2017, šarže: LVV045T1603, země původu: Čína, dovozce do EU: Frigoexim s.r.o., Litoměřice.

"Výrobce uvedl na obale dva údaje o hmotnosti, a to 500 gramů a čistá hmotnost po odkapání 375 gramů. Laboratorní rozbor prokázal, že na povrchu ryby se nacházelo větší množství ledové glazury, než výrobce uvedl, a přidaná voda se nacházela i uvnitř rybího masa, což výrobce na obale neuvedl. Skutečný obsah masa byl pouze 295 gramů," popsal mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

S prodejcem zahájila SZPI správní řízení o uložení pokuty. "Zmíněnou šarži jsme ihned stáhli a zároveň si necháváme potravinu sami testovat v akreditované laboratoři. Zákazníci mohou rybu po předložení účtenky v kterémkoliv obchodě vrátit a dostanou peníze zpět," uvedla mluvčí Albertu Barbora Vanko.

Témata:  potraviny Albert obchody

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy