Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vláda chce změnit pravidla pro agentury, které přivážejí cizince do Česka

Ministerstvo vnitra
Ministerstvo vnitra
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - V Česku by se měla zpřesnit legislativa, která se týká agentur přivážejících do země cizince kvůli práci. Jednou z možností je, že by mohly platit vyšší kauce.

Novinářům to dnes řekl ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD), který dnes vládě představil první výsledky pracovní skupiny, která se zabývá zvýšenou kriminalitou v průmyslových oblastech. Jako pilotní projekt byly vybrány zóny v Plzeňském a Královéhradeckém kraji.

Chovanec zdůraznil, že vnitro nechce komplikovat příchod cizinců za prací. Podle něj chce pracovní skupina, kde jsou zastoupená další ministerstva, policie či obecní samosprávy, lépe nastavit pravidla, která se budou dodržovat.

Ministr dodal, že změnu legislativy pro pracovní agentury by mělo řídit zejména ministerstvo práce. "V sousedním Německu je necelých 20 agentur, v České republice je počet těchto agentur a pseudoagentur přes 2000," řekl Chovanec. Podle prvního náměstka ministra vnitra Jiřího Nováčka budou změny kolem těchto agentur v připravovaném zákonu o zaměstnanosti.

Témata:  Ministerstvo vnitra České republiky Milan Chovanec cizinci

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 8:21

Česká televize odhalila jména všech deseti účastníků letošní StarDance

Jména všech deseti účastníků podzimní třinácté řady StarDance jsou známá. Česká televize ve středu na sociálních sítích odhalila jména pěti mužů, kteří se objeví na parketu. Už v pondělí prozradila, jaké slavné ženy budou usilovat o titul královny tanečního parketu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy