Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soudkyně povolila odposlechy, pak před nimi varovala dceru, tvrdí policie

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Jablonec nad Nisou - Soudkyně Okresního soudu v Jablonci podle kriminalistů patrně vyzradila dceři informaci o odposleších nasazených na její známé. Soudkyně byla obviněna ze zneužití pravomoci úřední osoby a zločinu ohrožení utajované informace.

Stíhání začalo loni v říjnu, policie ovšem musela obvinění stáhnout kvůli špatné právní kvalifikaci. Soudkyně totiž proti obvinění podala stížnost a uspěla. "Trestní věc byla dozorujícím státním zastupitelstvím odložena a žádné trestní řízení aktuálně neprobíhá," řekl Českému rozhlasu mluvčí jabloneckého soudu Jaroslav Kneř.

Vyšetřovatelé ale případ neodložili. Z liberecké pobočky krajského státního zastupitelství se pouze přesunul k žalobcům do Děčína. "Nyní dál probíhá vyšetřování tak, aby znova mohlo být zahájeno trestní stíhání," sdělil dozorující státní zástupce František Peleška.

I po obvinění soudkyně, která pracuje u netrestního úseku jabloneckého soudu, dál rozhodovala. Podle zpravodajského webu ČRo ministerstvo spravedlnosti o jejím postavení mimo službu nestačilo rozhodnout.

Témata:  soudy justice Ministerstvo spravedlnosti ČR odposlechy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy