Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kauza Dahlgren: Soud má nový posudek. Odvolací řízení začne 23. března

Kevin Dahlgren u soudu (19. 7. 2016)
Kevin Dahlgren u soudu (19. 7. 2016)
Foto: Michal Král, EuroZprávy.cz

Praha/Olomouc - Vrchní soud v Olomouci obdržel minulý týden nový znalecký posudek v oboru psychiatrie na Kevina Dahlgrena.

Dahlgrena brněnský krajský soud loni nepravomocně odsoudil na doživotí za čtyřnásobnou vraždu v Brně. Posudek má osvětlit, zda byl Dahlgren v době spáchání skutku příčetný a zda trpí duševní poruchou. Odvolací soud začne u Vrchního soudu v Olomouci 23. března, uvedla dnes Česká televize.

Nový posudek zpracoval primář psychiatrické nemocnice v Bohnicích Jiří Švarc. Podle předchozích posudků netrpěl Dahlgren v době činu žádnou závažnou duševní poruchou, a tudíž byl zodpovědný za své jednání. Závěry nového posudku odmítl mluvčí soudu komentovat, uvedla ČT.

Porota na základě nového posudku může nyní rozsudek prvoinstančního soudu potvrdit, nebo zrušit a případ vrátit k novému projednání. Může také zastavit trestní stíhání a Dahlgrena poslat do psychiatrické léčebny.

Témata:  Kevin Dahlgren soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy