Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mládek navštívil Pražský hrad, Zeman mu poděkoval za jeho práci

Jan Mládek /ČSSD/
Jan Mládek /ČSSD/
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Prezident Miloš Zeman dnes přijal na Hradě Jana Mládka. Bavili se o okolnostech jeho odvolání z funkce ministra průmyslu. Zatím není jasné, kdo resort povede.

"Pan prezident poděkoval Janu Mládkovi za velkou práci, kterou vykonal v podpoře českého průmyslu a ekonomické diplomacie," uvedl Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

"Snažil jsem se prezidentovi vysvětlit, že mobilní data, kvůli kterým jsem byl odvolán, opravdu nebyly v mé kompetenci," poznamenal Mládek. Dodal, že probrali i další témata, okrajově se bavili i o Mládkově budoucnosti.

Exministr řekl, že spolustraníci z okresu Tábor ho nominovali na první místo volební kandidátky. "Bude záležet, na jakém místě budu na krajské kandidátce, to bude předmětem dalšího jednání," dodal ke své politické budoucnosti.

Mládek ve funkci skončil 28. února. Zeman ho odvolal na návrh premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD). Za hlavní důvod personální změny předseda vlády označil postup Mládka v otázce cen mobilních dat.

Kdo Mládka ve funkci nahradí, není zatím známo. Řízením ministerstva se dočasně nechal pověřit Sobotka. Nového ministra chce Zemanovi navrhnout po sjezdu ČSSD, který se bude konat v pátek a v sobotu. Jako o nástupcích Mládka se spekulovalo o někdejším sociálnědemokratickém ministru průmyslu Milanu Urbanovi nebo náměstkovi ministra průmyslu Jiřím Havlíčkovi.

Témata:  Miloš Zeman Jan Mládek vláda

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:01

Počet mrtvých v Pásmu Gaz překročil 34 tisíc

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy