Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejvyšší soud má na stole Bartákovo dovolání v případu plánování vražd

Doktor Jaroslav Barták u soudu
Doktor Jaroslav Barták u soudu
Foto: Reprofoto TV Nova

Brno - K Nejvyššímu soudu (NS) dorazilo dovolání lékaře Jaroslava Bartáka, který si má odpykat osm let za plánování tří vražd a vydírání z podzimu 2013. Trestného činu se dopustil ve vazební věznici v Liberci.

Vraždy měly podle spisu představovat mstu za předchozí odsouzení, peníze získané z vydírání chtěl využít k útěku z vězení.

Bartáka udal spoluvězeň. Lékař tvrdil, že šlo o běžné vězeňské debaty a že svá slova nemyslel vážně. Klíčovými důkazy byly videonahrávky, které vězeň pořídil. Obhajoba bez úspěchu zpochybňovala jejich legálnost.

NS se v minulosti zabýval také první Bartákovou kauzou. Trest za to, že lékař vyžadoval po svých asistentkách sex, tehdy snížil ze 14 na 12 let vězení. Tresty se sčítají, celkem tak justice Bartákovi uložila 20 let za mřížemi.

Témata:  Jaroslav Barták Nejvyšší soud

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy