reklama

„Přestal jsem se bát vězení. Celý život jsem z toho měl hrůzu – jednak je to hnusný prostor a jednak se bojím, že bych tam byl klaustrofobický. A vždycky to v mém životě byla taková důležitá zábrana, říkal jsem si, že bych neměl dělat nic takového, abych případně musel do vězení. Ale teď v tom začínám trošku povolovat, začínám si dokonce říkat, že se začnu zabývat trestnou činností. Ne, že bych někoho zabil, ale nějakou šmelinu, úplatky, korupci. Jednak rychle vyděláte hodně peněz a já mám možnosti a styky. A vyplatí se to. V Česku se to každopádně vyplatí,“ přiznal Kraus, že uvažuje o změně kariéry.

Být poctivcem se podle něj v České republice nevyplácí. „Nebudeme si nic nalhávat, tady může být poctivý jen blbec. Podívejte se, jak to vypadá zpětně. Zásadně se zavírají ti, co něco ohlásí. Když ohlásíte zlodějinu, tak po vás jdou, protože to nesnáší. To se traduje už od ODS, kdy měli černé dárce, kteří jim dali nějaký prachy. Část ODS odstoupila, že to takhle nejde, Klaus z toho udělal sarajevský atentát, novináři taky chytrolíni začali psát sarajevský atentát. Pak všichni odsoudili zrádce, že zradili velkého Václava, když byl v Sarajevu. Že šlo na začátku o zlodějinu, na to se všichni vykašlali,“ připomněl známou kauzu moderátor.

„Když se sešel poradce jednoho prezidenta s poradcem druhého – Weigl se Šoufem – radili se, kdo bude prezidentem, tak stíhali toho policajta, co měl na starosti tu kameru, co to zachytila. Teď vyšetřovací komise Parlamentu s těmi policisty - už je vyšetřují, už jsou v bryndě. A nejhorší jsou whistlebloweři, kteří ohlásí nějakou korupci. Oni je pak pronásledují, soudí, zavírají. Tohle nemá cenu, je lepší být na druhé straně. Je jich víc, jsou silnější, nemá to cenu,“ vysvětloval Kraus divákům své show.

A trik má také na to, jak se vězení v případě odsouzení vyhnout. „A druhá věc je, že když už vás zavřou, nepanikařte, Janoušek, ten druhý, ten z té lihové= aféry.. řekněte, že vám je blbě a oni vás pustí. Toho z lihové aféry už počtvrté prosí věznice, jestli by nešel. Nešel, je mu blbě!“ dodal bavič.