Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman se v ruštině označil za Putinova agenta

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Prezident Miloš Zeman se ironicky označil za agenta Ruska, Číny, nové americké administrativy i Izraele. Reagoval tak na dotaz novinářky ruské stanice Pátý kanál. Textař Michal Horáček to tak nenechal.

Novinářka připomněla, že Zeman je kritizován za svůj vstřícný vztah k Rusku, a ptala se ho, jaký bude jeho postoj k této zemi v budoucnu.

Zeman rusky odpověděl, že tento jazyk trochu ovládá, vyjádřil ale pochybnosti o tom, zda budou odpovědi rozumět čeští novináři. V odpovědi přitom použil slovo "razuměť", přestože slovo rozumět se v ruštině vyslovuje "panimať".

"Co se týká vašeho dotazu. Víte, jsem ruský agent a jmenovitě (ruského prezidenta) Vladimira Vladimiroviče Putina. Musím doplnit, že jsem také agent čínského prezidenta (Si Ťin-pchinga). Nyní se říká, že i nového amerického prezidenta (Donalda Trumpa). Jsem agent Izraele, který vždy podporuji. Chci, aby skončily sankce, co se týkají Ruska," řekl Zeman.

Vážně už potom doplnil: "Ve skutečnosti jsem agent jen jediné země, jsem agent České republiky."

"Ja něrazuměju, pačimu gaspadin Zjeman něchačajet těleviznaja diskusaja demokratišiskaja," napsal Horáček s poukazem na Zemanovo oznámení z tiskové konference, že se současný prezident nebude účastnit televizních debat s ostatními kandidáty.

Témata:  Miloš Zeman prezident ČR Michal Horáček

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy