reklama

Školačka zmizela pravděpodobně 11. ledna ráno, měsíc a půl před svými třináctými narozeninami. Speciální tým stále na případu pohřešované Michaely Patricie Muzikářové pracuje," sdělila krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Žádné konkrétní stopy nepřineslo ani nasazení speciálně vycvičeného psa z Německa. Do pátrání se bez koordinace s policií zapojovali i dobrovolníci, ani ti nic neobjevili.

Případ ještě více zkomplikovala sebevražda přítele matky pohřešované dívky. Právě toho kriminalisté z podílu na jejím zmizení podle informací ČTK podezřívali, opakovaně ho vyslýchali. Muž, který čelil obžalobě kvůli údajnému obtěžování jiného děvčete, se oběsil v pronajatém bytě v Čeminech na Plzeňsku.

Kriminalisté nikdy to, že byl podezřelým, oficiálně nepotvrdili. Krátce po sebevraždě přestala policie komunikovat s médii téměř úplně a omezuje se jen na několik vět.

"Vidíme jako velmi pravděpodobné, že se mohla stát obětí závažného trestného činu. To je první varianta. Druhá varianta je, že odešla z domova dobrovolně. Obě tyto varianty jsou v současné době rovnocenné. Obě je prověřujeme a zatím nemáme informace o tom, že bychom jedné z těch variant mohli dát přednost," řekl den po zmizení dívky náměstek krajského policejního ředitele Zbyněk Dvořák.

"Již od počátku pátrání probíhají na vytipovaných místech pátrací akce. Další aktuální informace, které bychom mohli zveřejnit, v tuto chvíli nemáme," doplnila Hyšplerová. Oblast kolem Kralovic leží na trase z Plzně do Ústí nad Labem, na Plzeňsku muž pracoval.