Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zelení promítali na Hrad vzkazy o TIbetu

Pražský Hrad
Pražský Hrad
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Zelení promítli na Pražský hrad vzkazy připomínající kontroverzní kroky Miloše Zemana. Neopomněli ani to, jak v roce 2013 vrávoral při odemykání komory s korunovačními klenoty počátkem. Média spekulovala o podnapilosti. Hrad tehdy přišel s vysvětlení, že prezident bojoval s virózou.

Prezident oznámil ve čtvrtek večer na Hradě svým podporovatelům, že se příští rok pokusí obhájit prezidentský mandát. Zelení poté v nočních hodinách na Hrad promítli postupně nápisy "Za korunovační klenoty; Za svobodná média; Za handicapované; Za národní parky; Za lidská práva; Za Peroutku; Za toleranci; Za Ukrajinu; Za pravdu; Za lásku; Za Tibet; Za ženy; Za rok; Zas?; Z".

Zeman má na svém kontě několik kontroverzních počinů. Například v roce 2015 mluvil o fascinaci intelektuálů nacismem za druhé světové války a novináři Ferdinandu Peroutkovi, vězněnému v koncentračním táboře, přisoudil článek Hitler je gentleman. Existenci článku pak ale Hrad nedokázal prokázat.

Vzkazy zelených odkazovaly také třeba na to, že Zeman v čínské televizi prohlásil, že chce od Číny - kritizované státy a institucemi za omezování lidských práv - naučit, jak stabilizovat společnost.

Témata:  Miloš Zeman Strana zelených Pražský Hrad

Aktuálně se děje

11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy