reklama

Jandák byl už předem přesvědčený, že Zeman se rozhodne znovu kandidovat. „To je jeho povinnost. Myslím si, že v současné době ho nemůže nahradit žádný akademik nebo kroměřížský rodák. Nikdo, to nelze. Ti kluci vymýšlí blbinu a já si dokonce myslím, že to Miloš celé inicioval, aby měl aspoň nějaké oponenty,“ uvedl poslanec pro náš server s odkazem na Kroměřížskou výzvu, která si vytyčila za cíl hledat demokratického prozápadního prezidenta.

Zeman podle něj prostě kandidovat musí. „My potřebujeme silného prezidenta a osobnost a státníka. A to je on. A nikdo jiný v podstatě šanci nemá,“ tvrdí sociálnědemokratický politik a někdejší ministr kultury ve vládě Jiřího Paroubka.

Objevuje se otázka, zda by Miloš Zeman zvládl druhé funkční období kvůli svému zdravotnímu stavu. „Já jsem s ním mluvil nedávno a musím vám říct, že jeho zdravotní stav je perfektní. Jediné co dělá, a to dělám taky, je, že kouří. To je jediné, co bych vytkl jemu i sobě. Jinak myslím, že je v nebývalé kondici a v soukromí chodí bez hůlky,“ vysvětluje Jandák.

A pro ty, kteří tvrdí, že by kvůli zdravotnímu stavu už kandidovat neměl, má jasný vzkaz. „Ať nemají starost o jeho zdraví. Prokrista, když na něj nestačí, tak si v podstatě vymýšlí problémy se zdravím a mají obavy o jeho zdraví a podobně. Ať toho nechají, stejně brzy zapadnou. Brzy za nimi zaklapne ten kufr dějin. Oni si láskopravdaři neuvědomují, že skutečně končí všude na světě. Tato éra politických adamitů je v podstatě u konce,“ dodal pro EuroZprávy.cz Jandák.