Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Teď jste skončili. Jandák poslal odpůrcům Zemana vzkaz

Vítězslav Jandák /ČSSD/
Vítězslav Jandák /ČSSD/
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Prezident Miloš Zeman dnes na oficiální tiskové konferenci veřejně oznámí své rozhodnutí znovu se ucházet o Hrad. S plánem zúčastnit se volby už ve čtvrtek večer seznámil své podporovatele na Pražském hradě. Poslanec ČSSD Vítězslav Jandák o jeho rozhodnutí nepochyboval. Jeho kritikům a lidem, kteří projevují obavy o jeho zdravotní stav, pak poslal vzkaz.

Jandák byl už předem přesvědčený, že Zeman se rozhodne znovu kandidovat. „To je jeho povinnost. Myslím si, že v současné době ho nemůže nahradit žádný akademik nebo kroměřížský rodák. Nikdo, to nelze. Ti kluci vymýšlí blbinu a já si dokonce myslím, že to Miloš celé inicioval, aby měl aspoň nějaké oponenty,“ uvedl poslanec pro náš server s odkazem na Kroměřížskou výzvu, která si vytyčila za cíl hledat demokratického prozápadního prezidenta.

Zeman podle něj prostě kandidovat musí. „My potřebujeme silného prezidenta a osobnost a státníka. A to je on. A nikdo jiný v podstatě šanci nemá,“ tvrdí sociálnědemokratický politik a někdejší ministr kultury ve vládě Jiřího Paroubka.

Objevuje se otázka, zda by Miloš Zeman zvládl druhé funkční období kvůli svému zdravotnímu stavu. „Já jsem s ním mluvil nedávno a musím vám říct, že jeho zdravotní stav je perfektní. Jediné co dělá, a to dělám taky, je, že kouří. To je jediné, co bych vytkl jemu i sobě. Jinak myslím, že je v nebývalé kondici a v soukromí chodí bez hůlky,“ vysvětluje Jandák.

A pro ty, kteří tvrdí, že by kvůli zdravotnímu stavu už kandidovat neměl, má jasný vzkaz. „Ať nemají starost o jeho zdraví. Prokrista, když na něj nestačí, tak si v podstatě vymýšlí problémy se zdravím a mají obavy o jeho zdraví a podobně. Ať toho nechají, stejně brzy zapadnou. Brzy za nimi zaklapne ten kufr dějin. Oni si láskopravdaři neuvědomují, že skutečně končí všude na světě. Tato éra politických adamitů je v podstatě u konce,“ dodal pro EuroZprávy.cz Jandák.

Témata:  Miloš Zeman Vítězslav Jandák prezident ČR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy