Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kampaň na kritice Babiše nepostavíme, varuje Sobotka

Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády České republiky
Bohuslav Sobotka /ČSSD/, předseda vlády České republiky
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Brno - Kampaň ČSSD před podzimními sněmovními volbami nebude založena na kritice vicepremiéra a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. ČSSD ale nepřestane varovat před rizikem jeho vlády. Dnes to řekl znovuzvolený předseda Bohuslav Sobotka.

Uvedl, že Babiš mu osobně popřál k obhajobě mandátu. "On mi pogratuloval ke zvolení předsedou sociální demokracie, já jsem mu gratuloval taky, když byl zvolen do čela hnutí ANO, a těším se na náš demokratický zápas," uvedl Sobotka s úsměvem.

"Naše kampaň nebude antibabiš, naše kampaň bude založena na tom, co uděláme pro zaměstnance, pro seniory, pro rodiny s dětmi. Co uděláme pro to, aby se lépe fungovalo malým firmám, nebo malým živnostníkům v naší ekonomice. Co uděláme pro to, aby se zvedly platy," vypočítával.

Voličům chce nejsilnější vládní strana nabídnout i téma zdravotnictví. "Protože rostou ceny léků, rostou ceny technologií. Sociální demokracie nikdy nepodpoří zavádění poplatků ve zdravotnictví," přiblížil Sobotka jednu z hlavních priorit pro volební klání.

V pátečním kandidátském projevu Sobotka na Babiše ostře zaútočil. "To nebyla nějaká náhlá záležitost. Chtěl jsem jasně říci, jaká nebezpečí tady cítím v souvislosti s tím, že by se veškerá politická, ekonomická, mediální moc koncentrovala do rukou jednoho člověka. Když se to stane, tak to vždycky hrozí zneužitím," uvedl dnes s dovětkem, že Babišovi věnoval jen jeden odstavec řeči.

Témata:  Bohuslav Sobotka Sociální demokracie (SOCDEM) Andrej Babiš

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 16:38

Češi budou ve volbách do europarlamentu vybírat ze 30 uskupení

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy