reklama

Do práce se Ondroušek podle LN pustí už na konci tohoto týdne. "Mou hlavní prioritou bude dotažení novely zákona o elektronických komunikacích," řekl deníku. Věnovat se chce také problematice sdílené ekonomiky, kterou dříve zpracovával do vládní analýzy.

V letech 2012 až 2014 vedl Ondroušek sekci pro odborné zázemí a archiv ČSSD. V následujících dvou letech byl ředitelem odboru analýz a informací v kabinetu premiéra Sobotky. V červenci 2015 si ho za svého politického náměstka vybral tehdejší ministr pro lidská práva a legislativu Jiří Dienstbier (ČSSD). Podle LN se Ondroušek podílel i na současné koaliční smlouvě.

Problematika elektronických komunikací, které se bude Ondroušek na ministerstvu věnovat, stála za nedávnými změnami ve vedení resortu. Ministra průmyslu Mládka nechal ke konci února odvolat z funkce premiér Sobotka.

Předseda vlády to zdůvodnil nespokojeností s tím, jak šéf resortu řešil problematiku cen mobilních dat. Spolu s Mládkem odešel z ministerstva také náměstek Bokštefl, který na sebe v půlce února upozornil výrokem, že pokud Češi chtějí mít stejně výhodné mobilní tarify jako v Polsku, mají jet do Polska.