reklama

„Sociální demokrati mají po sjezdu, zvolili víceméně ty, co tam přijeli. Zdá se, že se sociálními demokraty jsou v zemi nejspokojenější sociální demokraté, pak už nikdo jiný. Mě tam fascinují ti kluci z Prahy, ti by možná měli být spíš ve vězení než v politické straně. A oni dokonce organizují o to, kdo má být zvolený. Tak to chodí. Já nevím, kolik těch sociálních demokratů ve straně je. Asi 20 tisíc? A podívejte se, jak obsadili zemi,“ rýpnul si do vládní strany Kraus.

U sjezdu se ale nezastavil. „Co mě fascinuje už 14 dní, a dneska to vyvrcholilo, to je ta hra s cenou mobilních dat u mobilních telefonů, tedy to kolik vás něco stojí, když stahujete z internetu nebo komunikujete na internetu. Už jsem o tom mluvil, my to máme hodně drahé. Jednalo se o tom, proč to tak je. A Sobotka před sjezdem ČSSD a před volbami řekl, že se na to podívá, dokonce ministra Mládka vyhodil, protože se na to podíval blbě – to abychom věděli, kdo nám tady hlídá prachy za telefon, abychom pak věděli, koho volit,“ připomněl nedávné dění moderátor.

„Máme tady úžasný úřad, který se jmenuje Úřad na ochranu hospodářské soutěže a sídlí v Brně. A ten před 14 dny řekl, že je to všechno regulérní a že se nedá nic dělat. To on má na starosti hlídání tržního prostředí. A řekl, že je to všechno tip ťop. Po týdnu, když Sobotka vyhodil ministra, řekl, že to není tip ťop a že je to blbý, protože operátoři skutečně ceny drží vysoko, ale že s tím tenhle úřad nemůže nic dělat. A dneska máte plný internet toho, že úřad řekl, že se na to podívá, protože takhle to nejde. A kdo vede ten úřad? Petr Rafaj. A kdo to je? No, sociální demokrat. Čili – pane Sobotko, přestaňte s námi hrát hloupé hry a zlevněte to,“ udeřil na premiéra Kraus.