reklama

"Situace, co se týče pohody člověka, občanských svobod a povinností, je v České republice stále horší a horší. A nevidí to jenom podnikatelé, kteří se bojí, kdy přiletí nějaká pokuta, že někde něco opomenuli. Všechno je kontrolováno, zvýšily se pokuty v přestupkovém zákoně za rušení nočního klidu," řekl Bartoš.

"V České republice se nežije lidem lépe. A může za to každá strana, která je v Poslanecké sněmovně, i když zrovna není ve vládě," dodal.

"Pokud teď někdo v těchhle volbách neřekne stop a nepustí tam kritiky, co se nebojí ukazovat, že král je nahý, a aktivně navrhovat změny, což děláme i z opozičních lavic, tak se ta republika dost řítí do záhuby, co se týče občanských svobod," uvedl Bartoš.

Piráti chtějí získat deset procent hlasů. "Cíl to rozhodně ambiciózní je. Ale když se podíváte na historii a vývoj pirátské strany za osm let, tak my jsme každé volby získali víc procent," míní šéf Pirátů.

Strana se chce v kampani soustředit na představení toho, co už její zástupci dělají na komunální úrovni. "Chceme se soustředit hodně na komunikaci, ale ne nějakých líbivých hesel. Chceme ukazovat, co skutečně děláme, jaké možnosti jsou pro Českou republiku, když nás lidi do parlamentu pošlou," řekl Bartoš.