Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vzdělání migrantů? Většina nemá vzdělání, bude problém je začlenit, varuje Zeman

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Olomouc - EU bude přinucena chránit svoje vnější hranice, pokud se nepodaří zastavit migrační vlnu z muslimských zemí. Uvedl to dnes prezident Miloš Zeman během návštěvy Olomouce. Za velký problém pokládá fakt, že je většina běženců bez vzdělání. To podle něj zkomplikuje integraci.

Většina migrantů podle Zemana bude v následujících letech závislá na sociálních dávkách. Dále upozornil, že migranti, mezi kterými jsou často mladí muži, zároveň oslabí i země, ze kterých odešli.

"Já jsme si opatřil vzdělanostní strukturu těch migrantů, kteří až dosud přišli do Evropy, to je něco kolem necelých dvou milionů osob. Nejvíce jich je v Německu. No a zjistil jsem, že 35 procent z nich má základní vzdělání. Tak jsem si říkal, to není tak špatné, to je docela vysoký podíl. A tak jsem listoval dál a zjistil jsem, že ten zbytek nemá žádné vzdělání," uvedl Zeman.

Bude proto podle něj velký problém tyto lidi začlenit do společnosti. "Pokud jde o migranty z muslimských zemí, tak mám velmi vážné pochybnosti, že by se tady dokázali integrovat a že by tady dokonce dokázali i pracovat," míní Zeman.

Témata:  Miloš Zeman uprchlíci Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy