reklama

Kalousek v rozhovoru pro Aktuálně.cz uvedl třeba to, že Babiš „kupoval své státní zástupce a policisty a také své politiky“. Pokoušel se prý získat i jeho, šéf TOP 09 jej prý ale tenkrát poslal „do háje“. „Od té doby se nemáme rádi,“ dodal Kalousek.

Jeho slov se chytil také Hašek. „Dovolím si přispět také vzpomínkou. I já jsem se sešel s Andrejem Babišem v době, kdy jsem byl předsedou poslaneckého klubu ČSSD a stínovým ministrem zemědělství, v hotelu Aria nedaleko americké ambasády. Bylo to jednou někdy v roce 2007 či začátkem roku 2008,“ vzpomíná.

„Z důvodu neplánovaného delšího jednání ve Sněmovně na mne pan Babiš musel čekat a od té doby mi to podle jeho blízkých nemohl zapomenout. Zhruba hodinu jsme probírali agrární politiku, pan Babiš mi sdělil svůj pohled, ale na rozdíl od Miroslava Kalouska musím říct, že AB na nic netlačil ani nic "nekalého" nenaznačoval,“ přiznal Hašek.

„Podruhé jsme se mezi čtyřma očima viděli v průhonické Sokolovně už po ustavení vlády po volbách 2013 někdy na jaře 2014 v souvislosti s jednáním hejtmanů a pana ministra financí o RUD a s přípravou společného jednání hejtmanů a vlády ve věcech financí a dopravy, tehdy jsme se přes pozdější večerní hodinu normálně bavili o věcné agendě asi hodinu. Neslyšel jsem od AB nic o Lánech, o "sedmilháři", marketing nastoupil až později…“ dodal Hašek.