Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Prvomájové setkání KSČM, ostrá kritika vlády

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Komunisté na prvomájovém setkání na pražském Výstavišti kritizovali fungování vlády, výši sociálních výdajů nebo pracovní legislativu.

Na akci vystoupili poslanec Jiří Dolejš nebo pražská zastupitelka a poslankyně Marta Semelová. KSČM představila rovněž kandidáty do Senátu. Ke Křižíkově fontáně se dostavila také skupina odpůrců KSČM s americkými nebo ukrajinskými vlajkami a hesly.

"Čest práci! Žijeme v zemi, která má vládu, která se chlubí tím, jak vládne. Ale to koneckonců dělají všechny vlády. Vládne způsobem, kdy se tváří, že nás čekají samé sociální jistoty. Bohužel si myslím, že milion chudých, půl milionu nezaměstnaných a důchodci, kteří nevyžijí z důchodů, takže tito si o těch jistotách myslí své," řekl Dolejš z poloviny zaplněnému amfiteátru u Křižíkovy fontány.

Dolejš rovněž řekl, že současná vláda má jednodušší pozici, neboť vládne po éře Petra Nečase (ODS) a hospodářské krizi.

Na adresu ministra financí Andreje Babiše (ANO) řekl, že ten se sice tváří, že umí vybírat daně, ale podle Dolejše by nejraději byl, kdyby co nejdříve skončilo vyšetřování jeho kauzy Čapí hnízdo. "Možná, že na těch malých podnikatelích vybere nějaké miliony navíc, ale solidární daň z velkého kapitálu, toho se bojí jak čert kříže," řekl. Vládě přiznal, že zvýšila minimální mzdu. "Ale pořád jsme na zlomku toho, co mají okolní státy se srovnatelnou ekonomickou úrovní," řekl poslanec.

Témata:  1. máj KSČM

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 22:58

Stoltenberg: NATO neplánuje rozmístit jaderné zbraně v jiných zemích

Během své návštěvy Varšavy ujistil šéf NATO Jens Stoltenberg, že Severoatlantická aliance nemá v plánu rozmisťovat jaderné zbraně v dalších zemích.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy