Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Anarchisté na Střeleckém ostrově. Podívat se přišel i předseda Pirátské strany Bartoš

"Bubnová armáda"
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Asi 70 anarchistů se dnes sešlo na Střeleckém ostrově, kde se konalo první dělnické prvomájové shromáždění v Praze v roce 1890.

Po položení květin k památníku této události zamířili na náměstí Republiky na demonstraci platformy Zleva proti xenofobii, spojenou s pochodem proti daňovým rájům.

Na shromáždění dohlíželi strážníci, kteří ale neměli důvod zasahovat. Po pětiminutovém projevu jedné z účastnic shromáždění k historii prvomájových demonstrací položilo pět účastníků červené růže k desce připomínající demonstraci z roku 1890. Na setkání zavítal i předseda České pirátské strany Ivan Bartoš.

Účastníci byli vybaveni červenočerným praporem na násadě od lopaty a transparentem s nápisem "Ničíme patriarchát", který držely v rukou dvě anarchistky.

Témata:  demonstrace 1. máj anarchisté

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy