Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nebezpečná hra mezi železničními vagóny, mladík skončil v nemocnici

Záchranná služba hl. města Prahy
Záchranná služba hl. města Prahy
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Brno - Mladíkovi (25) se vymstila hra v areálu nákladového nádraží. Při skákání po železničních vagónech ho zasáhl elektrický proud, skončil s těžkými popáleninami v nemocnici.

Proud muže popálil na více než polovině těla.  "Přivolaní záchranáři muže ošetřili a převezli na popáleninové centrum. Vzhledem k jeho zranění policisté nemohli na místě provést u poraněného orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu," uvedla mluvčí jihomoravské policie Štěpánka Komárová.

Podle mluvčího brněnské fakultní nemocnice Pavla Žáry je mladík stále ve velmi těžkém stavu a leží na Klinice popálenin a rekonstrukční medicíny FN Brno. Druhý z mladíků zraněný nebyl.

Adrenalinová zábava, kterou mladíci prováděli, je velmi nebezpečná. "Dochází při ní nejen k vážným poraněním a při zásahu elektrickým proudem k popáleninám, ale také k usmrcení," uvedla Komárová.

Témata:  úrazy železnice Zdravotnická záchranná služba

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 10:44

Rusko podle expertů po schválení americké pomoci posílí útoky proti Ukrajině

Západní vojenští odborníci očekávají v následujících týdnech posílení ruských raketových a dronových útoků na Ukrajinu, než dorazí nová americká vojenská pomoc schválená Sněmovnou reprezentantů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy